Hoe verloopt een trimbehandeling:

Bij kattentrimsalon Johanna werken wij kat - & vachtvriendelijk. Ook proberen wij de behandeling zo stressreducerend mogelijk te laten verlopen.

 

Kat - & vachtvriendelijk :

Dit betekend dat wij vachtbesparend en met respect voor huid en vacht werken. 

Daarom is onze werkwijze ZONDER ontwollen, plukken, onnodig scheren & wassen.

Bij kattentrimsalon Johanna worden geen leeuw/dino modellen op verzoek geknipt.

Verder maken wij geen gebruik van ontwollers of dwangmiddelen. 

 

Tijdens de behandeling laten wij de kat eerst even fijn rondneuzen in de salon, zodat ze wat kan wennen aan de omgeving en zich meer op zijn of haar gemak gaat voelen. 

 

Daarna gaan we kijken hoe de vacht eruit ziet. Kunnen we de klitten/vilt makkelijk verwijderen of moet dit geschoren worden?  We willen het allerbeste voor jouw kat en zullen samen bespreken welke behandeling het beste past. Soms zit er niets anders op dan scheren. Je zal dan wel even moeten wennen aan het nieuwe kapseltje van je lieveling, maar je kat gaat er erg opgelucht door zijn.

De nagels worden geknipt, alleen de puntjes. Dit is vooral preventief om mijzelf te beschermen.  Oren en ogen worden gereinigd.

De duur van een trimbehandeling kan enorm variëren. Dit hangt geheel af van hoe het gesteld is met de vacht en hoe de kat het toelaat. (Dus dit kan variëren van 10 tot 60 min)

Breng ook zeker een dekentje mee met de eigen geur van je kat, zodat hij of zij zich veilig zal voelen. Vergeet ook niet de favoriete snoepjes of speeltjes mee te nemen, die kunnen soms voor de nodige afleiding zorgen. Neem gerust ook de kammen mee die je thuis gebruikt, zo kunnen we samen kijken of deze geschikt zijn om de vacht van jouw kat te onderhouden.

 

Verder mag er maximaal 1 persoon aanwezig blijven tijdens de behandeling. Dit i.v.m. met het stressniveau van de kat.

                                                        Je mag ook altijd je kat afzetten en later komen ophalen.

 

(De trimsalon bevindt zich op de eerste verdieping van ons woonhuis)